Opublikowano Dodaj komentarz

Co wpływa na IG spożywanych pokarmów? Szybka dawka wiedzy

W problemach związanych z zaburzeniami z gospodarką cukrową często zamiast skupić się na podstawach zdrowej, dobrze zbilansowanej diety zaczynamy od specjalistycznych badań i suplementacji. Musimy odwrócić kolejność, zrobić porządek w swojej diecie dbając o niski ładunek glikemiczny posiłków. A suplementację potraktować, jako wisienkę na torcie. Dlatego przygotowałam dzisiaj szybką ściągawkę, która pokazuje co w głównej mierze wpływa na indeks glikemiczny spożywanych produktów spożywczych.

Do dzieła! Sposób żywienia w insulinooporności może by na prawdę proste. Zacznijmy od podstaw i pamiętajmy, że to proces dlatego każdą zamianę w naszej diecie wprowadzajmy stopniowo. Z dużą dawką cierpliwości i wyrozumiałości wobec samego siebie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *